De beweegroute gaat er komen!

Wat een dag!!!

De beweegroute gaat er komen! Dat moet ook wel nu vanmorgen alle kinderen van de Dr. Landmanschool een half uur lang, gesponsord door opa’s, oma’s, pappa’s, mama’s, familie en buurtgenoten, vele rondjes hebben gelopen. De kleinsten liepen door en rond het HelvoirThuis, de groteren rondom de Leyenhof. Door een enthousiast publiek werden ze luidkeels en heel enthousiast aangemoedigd. En het weer werkte ook nog eens mooi mee!

Daarna was er even tijd voor de dagelijkse fruithap, maar vervolgens gingen alle kinderen aan de slag om een gezonde maaltijd te bereiden. Daartoe waren groepjes van vier of vijf kinderen gevormd, zodat de oudsten de jongsten konden helpen. Ouders en leerkrachten hielpen op de achtergrond mee en uiteindelijk bleek rond half een de school omgetoverd in het Dr. Landmanrestaurant, net op tijd om per groepje ook een gast te ontvangen: een van de leden van Vereniging 55+. En toen kon – voor veel kinderen eindelijk – al dat lekkers opgegeten worden. En of het smaakte!

De reacties na afloop laten zich raden: wat een leuk idee!, hoe mooi om jong en oud zo met elkaar te verbinden en natuurlijk ook: voor herhaling vatbaar…

Wat de opbrengst van de sponsorloop was, weten we nog niet. Maar dat dit een hartstikke mooi initiatief was staat als een paal boven water.

Geef een reactie