Bijeenkomst Podium Circulair Presenteert

Lucas de Man brengt ‘Wij, Varkenland’

Boxtel, 5 oktober 2017 – Cultureel platform Podium Circulair – met als thuisbasis De Kleine Aarde in Boxtel – houdt dinsdag 24 oktober een bijeenkomst over het thema Landbouw met Toekomst.

Tijdens deze avond, die om 19.00 uur begint, speelt Lucas de Man zijn solovoorstelling Wij, Varkenland. Lucas gebruikt het varken en ‘diens wereld’ als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Voorafgaand aan het schrijven van deze voorstelling ging Lucas de Man een maand lang op stage bij verschillende varkensboeren. Hij interviewde graanhandelaars, bankiers, agrariërs, veeartsen en agrarische hulpverleners.

Aansluitend aan de voorstelling volgt een discussie over circulariteit in de landbouw onder leiding van Lucas de Man. Verder wordt tijdens de bijeenkomst de samenwerking van Podium Circulair met de Herenboeren geïntroduceerd. Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers tenslotte zal in de vorm van een gesproken column de afsluiting van de avond verzorgen.

Podium Circulair wil kunstenaars betrekken bij de realisatie van een circulaire samenleving. Zij doet dit door het stimuleren van een samenwerking tussen kunst, ecologie en circulaire economie in Noord-Brabant. Hiertoe houdt Podium Circulair brede discussiebijeenkomsten en jaarlijks een grote manifestatie met als doel kennis en ervaringen uit te wisselen en bereikte resultaten te delen.

Aanmelden voor dit Podium Circulair op dinsdag 24 oktober op het terrein van De Kleine Aarde om 19.00 uur kan via een mail aan Frida Rouppe van der Voort, [email protected]. De kosten voor de avond bedragen € 25,00.

Foto: Corneel de Wilde

 

Geef een reactie