Brandweer en ambulance redden gewonde mountainbiker uit Drunense Duinen Biezenmortel

BIEZENMORTEL – Een mountainbiker is zondag aan het einde van de ochtend zwaar gewond geraakt na een val op een van de mountainbike paden het nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Rond de klok van 12:00 uur kregen de brandweer en ambulancedienst de melding van de gewonde mountainbiker. De man uit Vught kwam door onbekende oorzaak ten val na dat hij met zijn mountainbike over de kop was geslagen.

De brandweer van Drunen was met een jeep die schikt is om door het duin gebied te rijden, als eerste ter plaatse, en vond de gewonde mountainbiker na een korte zoekactie op een van de mountainbike route`s in de buurt van de Rustende Jager in Biezenmortel.

De mountainbiker had door de val zwaar letsel aan zijn been/ heup opgelopen.
Na dat de brandweer het personeel ambulancedienst met de jeep ter plaatse had gebracht, konden het slachtoffer gestabiliseerd worden, waarna het slachtoffer op de brancard in de brandweer jeep naar de verharde weg werd vervoerd. Daar werd de man vanuit de brandweer jeep in de ambulancedienst gelegd, waarna het slachtoffer werd overgebracht naar het jeroen ziekenhuis in Den Bosch

De fiets van de gewonde mountainbiker werd door de brandweer meegenomen naar de kazerne waar hij later opgehaald zal worden. De brandweer van Drunen moet geregeld in actie komen voor meldingen in het nationaal park de Loonse en Drunense Duinen, dit opdat de ambulance niet in het duin gebied kunnen komen.

Bron/Foto’s: Bart Meesters

 

Geef een reactie