CDA KIEST VOOR OPSPLITSING GEMEENTE HAAREN

De uitkomst van de burgerraadpleging van 4 oktober 2017 over zelfstandig blijven of opsplitsing van de gemeente Haaren is overduidelijk. Met een opkomstpercentage van meer dan 40% kiezen de inwoners met ruime meerderheid voor opsplitsing. Om deze uitslag extra kracht bij te zetten zal het CDA voor de eerstvolgende raadsvergadering een motie indienen om tot opsplitsing van de gemeente Haaren te besluiten, indien mogelijk voor 1.1.2020 maar uiterlijk 1.1.2022, waarbij in dit proces de huidige dienstverlening en kwaliteit gewaarborgd blijven. Het CDA wil deze koers zorgvuldig begeleiden en hier verantwoordelijkheid in nemen.

CDA Haaren

2 reacties

 1. Jan van Balkom Reageer

  Haha! Dat is de ware Constructieve Democratische Attitude. En nu wordt het wél tijd voor een rekensommetje: 4x P’96, 3x CDA, 1x LLH -= 8. Dat betekent dat de huidige coalitie vleugellam is. Kan Boyke zich nog een keer de wonden laten likken door de grote brombeer. Johan kan in polonaise gevolgd door de rammelende leden van S’95 en de rest van Esch richting Boxtel.
  Burgerpeilingseuforie? Nee hoor want nu wordt het tijd dat de nog altijd niets zeggende (ik bedoel dus zwijgende) burgemeester de scherven bij elkaar gaat vegen. Er is immers veel schade aangericht de laatste jaren in de verhoudingen. Tijd om te troosten en tijd om de mantel der liefde om te slaan.

 2. Jan Reageer

  Het sarcasme druipt er vanaf Jan van Balkom. Ik begrijp dat.

  Wat mij betreft respect voor het CDA. Vooral omdat ze ook de datum 1 januari 2020 noemen. Progressief96 staat nu niet meer alleen in hun streven om per 1 januari 2020 op te splitsen. Ik ben benieuwd hoe de vergadering van 23 oktober gaat verlopen.

  Of LLH ook voorstander is van de datum 1 januari 2020 durft ik te betwijfelen. Ik heb Wil altijd 1 januari 2022 als splitsingsdatum horen noemen.

Geef een reactie