EDWARD DE VRIES; LID IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU

Onderscheiding voor Edward de Vries

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Vereniging 55+ is Edward de Vries (69) uit Helvoirt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jeannette Zwijnenburg reikte hem vanmiddag deze koninklijke onderscheiding uit.

Edward de Vries, voormalig directeur van de woon- en zorgstichting ’t Heem in Udenhout, is sinds 1998 secretaris van de Vereniging 55+ in Helvoirt en medeoprichter en eindredacteur van het verenigingsblad ’t Hofblad. Ook zette hij computercursussen op en is docent en bij deze cursus.
De Vries is vrijwilliger bij het HelvoirThuis, het multifunctioneel dorpscentrum dat in november 2015 werd geopend. Hij was voorzitter van de Denktank waar partijen konden meedenken over de opzet en functies van het HelvoirThuis en was lid van het bouwteam.
De Vries is voorzitter van de Werkgroep Wonen, Welzijn en Zorg, een samenwerking tussen De Vereniging 55+ en diverse zorginstellingen, buurtverenigingen en lokale huisartsen.
Andere functies die De Vries heeft vervuld zijn: voorzitter van de Volleybalvereniging Pegasus te Reusel en van de medezeggenschapsraad van de basisschool Plonderijen te Reusel, medewerker bij het Rode Kruis Vught, voorzitter van de Stichting voor de Verandering te Vlijmen en lid van de Cliëntenraad bij Amarant.

Tekst: Peter Corvers. Foto’s: Henk Pijnenburg

 

Geef een reactie