EIGENAAR MOET TUINHUIS EN KELDER AFBREKEN NA VONDST HENNEPKWEKERIJ

De eigenaar van een perceel in de gemeente Haaren is door de gemeente gesommeerd om een tuinhuis met ondergrondse kelder af te breken.
Opiumwet
Op grond van de Opiumwet is vorige maand een controle geweest op het perceel in de gemeente Haaren. Hier werd geconstateerd dat zonder vergunning een bouwwerk is opgericht. In de kelder van het betreffende tuinhuis was een hennepkwekerij aangetroffen met 210 hennepplanten. Ook werd een boodschappentas gevonden met daarin in grote hoeveelheid hennep. De kweekapparatuur en de hennepplanten zijn in beslag genomen. Tevens is die dag een onderzoek ingesteld bij de elektriciteitsmeter, waaruit bleek dat de verzegeling van de stroom was verbroken en een illegale aansluiting was aangelegd. Door de zwaarwegende omstandigheden is door de gemeente besloten dat het vrijstaande tuinhuis binnen zes weken moet worden verwijderd. Zij willen hiermee de illegale bouw, de drugsproductie- en handel en de daarmee gepaard gaande schade voor gezondheid, veiligheid en milieu tegengaan.

Illegale teelt
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk.
Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt toeroepen.

Bron: gemeente Haaren/Foto: Bart Meesters

Geef een reactie