Een-en-twintig, twee-en-twintig…..

Deze twee getallen zullen de Haarense ondernemers en hun gasten die op maandag 11 september het InnoSportLab Gymnastische Sporten in ‘s-Hertogenbosch bezochten niet snel vergeten. In een live demonstratie legde Yuri van Gelder uit dat hij de zogenaamde houdingselementen in de ringen twee seconden moet volhouden. En dat de juryleden beoordelen of het twee seconden is door zelf mee te tellen: “één-en-twintig, twee-en-twintig” (en ook: “ein-und-zwanzig, zwei-und-zwanzig“ of: “twen-ty-one, twen-ty-two” want de jury is internationaal bij grote wedstrijden). Dat dit subjectief is en dus gevoelig voor fouten zal iedereen snappen. Het InnoSportLab heeft onder leiding van de Helvoirtse ondernemer Maurice Aarts een einde gemaakt aan die subjectiviteit met de uitvinding van de ‘Smart Rings’. Met dit meetsysteem wordt de volhoudtijd nu objectief gemeten en zichtbaar gemaakt op een beeldscherm. Yuri van Gelder vertelde hoe blij hij is met dit systeem: “het wordt zo veel eerlijker en dat is in mijn voordeel, want ik kan die houdingselementen altijd goed volhouden”.
Naast de demonstratie van Yuri van Gelder kregen de ondernemers een rondleiding door De Plek, de grootste gymnastische trainingslocatie van Europa (met meer dan 12.000 m2 trainingsoppervlak) en uitleg van Maurice Aarts over andere innovaties en de samenwerking hierin met de sporters en hun coaches, het bedrijfsleven en de wetenschap. De deelnemers waren verrast om te zien en te horen wat er allemaal bij komt kijken in de topsport en hoe klein het verschil tussen een medaille en plek 6 of 8 kan zijn. Naast topsporters waren er die middag veel kinderen en jongeren enthousiast aan het trainen; daar begint het natuurlijk allemaal mee. Met nieuwe kennis op zak verlieten de Haarense ondernemers en hun gasten De Plek en zetten ze de avond voort bij Restaurant In ‘t Groene Woud. Een heerlijk diner en gezellig samenzijn; met dank aan de goede zorgen van ons medelid Ton Pijnenburg en zijn medewerkers.
Ps. van 2 tot/met 8 oktober vindt in Montréal het WK turnen plaats; dit jaar nog zonder de ‘Smart Rings’. Dus kijk en tel zelf mee als een volleerd jurylid: “één-en-twintig, twee-en-twintig….”.

Geef een reactie