Helvoirt herstelde zich uitstekend van de nederlaag in Erp. Toch werd er met 1-0 verloren waar een gelijkspel misschien beter was geweest. Zowel Rhode als Helvoirt maakte er een aantrekkelijke wedstrijd die misschien niet altijd hoogstaand was maar wel spannend. Het was uiteindelijk een wedstrijd die geen winnaar verdiende maar door een misverstand er toch nog een kreeg.
Na de nederlaag in Erp wachtte Helvoirt de volgende lastige klus. Uit naar Rhode die nog zonder puntverlies en zelfs nog geen tegendoelpunt geïncasseerd heeft. Dan ook te bedenken dat er opnieuw enkele mensen deze week geblesseerd afhaakte bij Helvoirt. Zo was Corné niet fit en ook Remco was er niet bij. Laatst genoemde had al een paar weken last van z’n rug en uit voorzorg om een hernia te voorkomen speelde Koen Janssen in zijn plaats. Koen keepte overigens wel een prima wedstrijd. Helvoirt begon desondanks toch sterk aan de wedstrijd. Schoten van Nick en Max in de eerste 10 minuten gingen naast en over. Na 18 minuten leek het even dat de matchwinner van vorig seizoen, Nick, na tikken op enkel en knie naar de kant moest. Uiteindelijk besloot hij toch te spelen en maakte toch de wedstrijd af. Hij leidde ook de grootste kans van Helvoirt in de 1e helft in. Zijn voorzet schoot door tot bij Rico die de binnenkant van de paal trof. Daarna ook nog wat kansen voor Rhode. Kyron Brus schoot na een actie naast, zag niet veel later z’n schot gered worden door Koen en Koen van der Zanden zag ook z’n schot uit de bovenhoek door Koen J worden gehaald. Zo eindigde een 1e helft met vooral veel inzet en strijd doelpuntloos.
Ook na rust startte Helvoirt het best. Thomas schoot na een halve minuut spelen net naast en Nick kwam op de voorzet van Rico wel voor z’n man maar liftte de bal ook over het doel. De kansen waren daarna schaars. In aanvallend opzicht lieten beide ploegen het vaak afweten. Helvoirt zag veel aanvallen stranden in de Rooise defensie. Rhode zag veel aanvallen eindigen in de Helvoirtse defensie of met een bal in de vangnetten. Toch verveelde het publiek zich niet, ondanks de 0-0 stand bleef het een boeiende wedstrijd om te kijken. Zo testte Collin in het laatste kwartier na een goede actie nog de vuisten van doelman Paul van Heesch. 10 minuten voor tijd wist Rhode dan toch te scoren. Een misverstand in de defensie van Helvoirt bracht Geert Oerlemans in balbezit. Die hield het overzicht en Kyron Brus kon, ook al raakte hij de bal niet 100%, via de paal de 1-0 aantekenen. Helvoirt ging nog op jacht naar de gelijkmaker maar het slotoffensief leverde niets op. Rest verder nog te vermelden dat in de 2e helft JO19 junior Tygo Vugts z’n officiële debuut maakte. Hij treed daarmee in de voetsporen van z’n vader Mike Vugts die in de jaren 90 precies 175 wedstrijden in het 1e speelde.
Zo herstelde Helvoirt vandaag zich dus wel qua spel, maar nog niet qua resultaat. Volgende week spelen we weer thuis. Emplina, dat Erp vandaag op een 5-1 nederlaag trakteerde, komt op bezoek. Tot volgende week.