DVG 1-Mariahout 1 2 – 1

Henk van Hattum, trainer van DVG (Liempde), Kampioen

De belangen waren groot in de laatste speelronde, niet alleen voor de ploegen bovenin maar ook in de onderste helft van de ranglijst. Door het gelijke spel van BMC, vorige week, kon en moest het vandaag gebeuren op sportpark de Roode Bleek. Wederom strijden om het kampioenschap in een thuis wedstrijd zoals dit ook in seizoen 2010/2011 het geval was. Tegenstander Mariahout had de punten ook nodig om de degradatiewedstrijden te ontlopen.
De opening van DVG was veelbelovend en de rood/gele hadden al vroeg op voorsprong kunnen komen door een lange rush van Peter Versantvoort. Hij koos ervoor om naar zijn rechterbeen te draaien en werd toen te ver naar de buitenkant gedrongen. Mariahout nam na deze actie de regie in handen. Doelman Sander van Eeuwijk (Mark Faes was geblesseerd) liet zien dat hij het kunstje nog niet was verleerd. In de 11e minuut moest hij 2x kort achter elkaar handelend optreden. Mariahout was de bovenliggende partij en DVG kwam maar sporadisch tot kleine kansjes. Een kopbal van Bart de Windt en idem voor Bas van Houtum. De beste kans op de bevrijdende eerste treffer was voor Jeroen Caarls. Toen hij wilde schieten raakte hij zelf met zijn standbeen de bal aan waardoor het schot mislukte. Ruststand was 0-0.
Na de rust speelde DVG naar het talrijke publiek op het terras. Toen in de 61e minuut Mariahout scoorde werd het even stil langs de lijn. Behalve de Mariahout en BMC supporters, want bij een verlies van DVG zou BMC alsnog de titel behalen. Sander van Eeuwijk reageerde niet op een verdekt schot: 0-1
Dit tegendoelpunt was eigenlijk de ommekeer in de wedstrijd. DVG ging beter voetballen en besefte dat er iets moest gebeuren. Het antwoord kwam al snel. Een scrimage voor het Mariahout doel leverde nog niet de gelijkmaker op, maar die hing wel in de lucht. Sander van de Ven kopte niet veel later via de keeper over. In de 65e minuut was er de ontlading, Wilco Voets kreeg de bal toegespeeld en scoorde: 1-1. Toen in de 68e minuut invaller Aaron van Dooren ook nog de 2-1 maakte gingen alle spelers op een hoopje. Met nog zo’n 20 minuten te gaan moest Mariahout ook wat meer risico’s nemen en kreeg DVG een paar mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar dat gebeurde niet. De DVG defensie met 2 invallers, Sander van Eeuwijk en ook Jeroen Caarls werd niet echt meer in de problemen gebracht. Na het laatste fluitsignaal konden de festiviteiten beginnen en kwam er een einde aan een curieus seizoen. Geen enkele wedstrijd bovenaan gestaan en toch kampioen. Volgend seizoen dus in de 3e klasse.!!