HENNEPDROGERIJ EN 15 KILO HENNEP IN HAAREN (+video)

Hennepdrogerij en 15 kilo hennep gevonden bij politie-inval in stal in Haaren

HAAREN – In een leegstaande varkensstal in Haaren is donderdagmiddag een hennepdrogerij aangetroffen met daarin 15 kilo hennep. Bij een inval waren politie en gemeente betrokken. Er werd één persoon aangehouden.


De actie aan de Belversestraat begon ’s ochtends al. Volgens de eigenaar van de boerderij worden de varkensstallen verhuurd.

Het was lang onduidelijk waarnaar de politie zocht. Burgemeester Jeannette Zwijnenburg kwam donderdagmiddag kijken bij de stal. Zij wilde niets zeggen over de actie. ,,Maar ik ben hier niet voor niets”, zei ze.

De aanpak van drugscriminaliteit heeft de hoogste prioriteit in Haaren, zei burgemeester Zwijnenburg in december vorig jaar. De controle op leegstaande panden in het buitengebied is verhoogd, en dat blijft ook zo. Zo worden er onder andere stroommetingen gedaan, om te kijken of ergens bijzonder veel elektriciteit wordt gebruikt voor de kweek van hennep.

Politie Oost-Brabant ✔ @politieob
Vandaag ontdekten we in loods aan #Belversestraat in #Haaren een hennepdrogerij; er is 15 kg hennep in beslag genomen en 1 persoon aangehouden.

Foto’s en Video: Bart Meesters

Geef een reactie