HONDENPOEP

HONDENPOEP: GEWOON EVEN OPRUIMEN!

Hondenpoep opruimen, voor veel hondenbezitters blijkt dit nog steeds moeilijk. We krijgen regelmatig telefoontjes en berichten van inwoners die hun beklag doen over poep op straat, trottoir, beplanting, gazon of in de berm. Recentelijk hebben meerdere inwoners gevraagd om extra afvalbakken voor de hondenpoep. We kunnen deze bakken echter niet plaatsen.

Eigen verantwoordelijkheid
Het is de verantwoordelijkheid van hondenbezitters om de uitwerpselen van hun viervoeter op te ruimen. Natuurlijk is het gemakkelijker als zij op iedere straathoek een speciaal hiervoor geplaatste afvalbak aantreffen. Om een goede dekking in de vier dorpen te krijgen, moeten we dan zo’n 100 bakken aanschaffen en plaatsen. Dergelijke afvalbakken kosten echter veel geld in aanschaf en plaatsing en structureel voor lediging. Omdat wij geen hondenbelasting heffen, is daar geen geld voor. Baasjes betalen geen hondenbelasting en in ruil daarvoor ligt de verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van trottoir, straat en berm als het gaat om hondenpoep, volledig bij hen.

Boete
Ruimen baasjes de poep van hun hond niet op, dan riskeren zij een boete van €140,- exclusief administratiekosten.

Wat kunt u zelf doen?
Ziet u dat een hondenbezitter de uitwerpselen van zijn/haar viervoeter niet opruimt, dan moet u deze persoon hierop kunnen aanspreken. Denk ook eens met uw buren na over (ludieke) manieren waarop u de hondenbezitters die het niet zo nauw nemen met de opruimplicht, kunt aanspreken. Denk aan een poster voor uw raam, een klein bordje in uw voortuin, een oproep in een dorpsblaadje, etc. Samen houden we onze dorpen schoon!

Geef een reactie