JONGEREN EN GEMEENTE SLAAN HANDEN INEEN TEGEN OVERLAST ‘HANGEN’

De gemeente Haaren gaat samen met jongeren maatregelen treffen tegen de overlast die door omwonenden van de hangplek in Helvoirt wordt ervaren.

De jeugd gebruikt het kunstgrasveld in Helvoirt als ontmoetingsplek. De afgelopen weken zijn bij de gemeente diverse meldingen binnengekomen van overlast: omwonenden troffen er afval aan, constateerden kleine vernielingen en hadden last van geluid. Hierover zijn gemeente, jeugdwerker en jeugdagent in gesprek gegaan met de betreffende jongeren. Doel was om te komen tot een oplossing voor alle betrokkenen. Dat betekent: een veilige, fijne plek voor de jongeren om met elkaar af te spreken en tegelijkertijd een beperking van de overlast voor omwonenden.

Extra voetballocatie en een hek rondom het kunstgrasveld met toegangspoortjes
De gemeente gaat samen met de partners in jongerenwerk en handhaving een aantal maatregelen treffen. In overleg met de jeugd kijken we naar een extra locatie om te voetballen. Verder komt er een hek met toegangspoortjes rondom het huidige kunstgrasveld. Middels surveillance blijven we toezicht houden. Na de zomervakantie evalueert de gemeente het effect van de maatregelen met buurtbewoners, jongeren, ondernemers en partners in jongerenwerk en handhaving.

Spreek jongeren gerust aan op hun gedrag
Omwonenden vinden het vaak moeilijk om op jongeren af te stappen wanneer zij overlast ervaren. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de hangjongeren aanspreekbaar is op hun gedrag. Dat is ook de conclusie van de jeugdagent en jeugdwerker van de gemeente Haaren: “Als wij de jongeren vragen om de rotzooi op te ruimen, doen ze dat direct. Ze tonen begrip voor de situatie en denken mee over een andere locatie binnen het dorp die kan dienen als ontmoetingsplek.”

Grote overlast kunnen omwonenden melden bij de politie. Als de overlast langere tijd aanblijft, kunnen bewoners dit melden bij de gemeente.

2 reacties

  1. Frank Reageer

    ‪Weer zo’n voorbeeld van “oh wat zijn we goed bezig als gemeente”. Voorkomen is beter dan genezen. Waar was @gemhaaren? Probleem is niet van vandaag, maar bestaat al lang!!

  2. Henriette Reageer

    Ben blij dat dit probleem niet in Vught of Oisterwijk voorkomt du s na de opsplitsing is dit meteen opgelost

Geef een reactie