Jubileumviering Pastor James zondag (morgen) in Nicolaaskerk Helvoirt

Pastor James ( Gerald Joseph), geboren in India, viert komende zondag 12 november zijn 12,5 jarig priesterfeest met een hoogmis om 11.00 uur in de Nicolaaskerk in Helvoirt. Hierna is er van 12.30 tot 14.00 uur gelegenheid om de jubilaris te feliciteren in HelvoirThuis te Helvoirt. Deze zondagmorgen zijn geen andere vieringen in de kerken van Cromvoirt en Vught.

Pastor James (40) verheugt zich op komende zondag. Hij legt uit : ”Veel mensen steunen mij en bezorgen mij een goed gevoel. In Helvoirt en Cromvoirt zijn de mensen heel enthousiast. In het begin van mijn carrière in Vught was ik jaloers op die mooie Nicolaaskerk in Helvoirt. Nu mag ik er zelf de vieringen in verzorgen. Inmiddels ken ik ook veel mensen uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt die zondag naar de mis in Helvoirt komen. ” Sinds begin 2015 is de Nicolaasparochie onderdeel van de Heilige Edith Stein parochie waaronder Vught, Cromvoirt en Helvoirt vallen.
Geboren in India
Pastor James is op 6 mei 2005 in Ootacamund , in het zuiden van India, tot priester gewijd. Hij is de middelste van een gezin met drie kinderen. Hij heeft een broer en een zus. Beiden zijn getrouwd en hebben een kind. Zijn vader (69) is 33 jaar koster in zijn woonplaats. Moeder is in mei van dit jaar op 64 jarige leeftijd gestorven. “
“Ik ben eind 2010 gevraagd om in Europa te komen werken. Daar mag ik nee tegen zeggen maar koos voor Nederland. Europa is voor mensen uit India toch een populair werelddeel met goede voorzieningen”. Je brengt er met weinig moeite een bezoek aan Rome en Lourdes of andere bekende steden. In het begin heb ik in Eindhoven en Nijmegen stage gelopen mede om de Nederlandse taal te leren. Sinds 6, 5 jaar werk ik in de parochie van de H.Edith Stein in Vught en sinds mei van dit jaar voornamelijk in Helvoirt bij de Nicolaasparochie.
Van onze correspondent

Geef een reactie