DE KLEINE MEIJERIJ LOERT

Heemkundekring De Kleine Meijerij loert op zondag 11 juni 2017 mee bij boer Van de Sande!

Benieuwd naar het Paddock Paradise systeem? Wilt u oude boerengereedschappen zien, foto’s van Helvoirtse boerderijen en een oud stalgebont? Kom dan op zondag 11 juni naar het agrarische bedrijf Paardenhouderij Zorgstal Helvoirt van de familie Van der Sande om hun bedrijf te bekijken en in de oude stal ook de speciaal door heemkundekring De Kleine Meijerij ingerichte heemkunde-expositie te bezoeken. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 – 16.00 uur op het door ZLTO-afdeling De Leye voor de vijfde keer georganiseerde evenement ‘Loeren bij de Boeren’.

Zorgstal Helvoirt, Nieuwkuikseweg 26 te Helvoirt. Frank en Miriam van der Sande runnen een natuurlijke paardenhouderij geïnspireerd door het Paddock Paradise systeem, en een kleinschalig hondenpension. Daarnaast heeft het bedrijf jarenlange ervaring in het begeleiden/coachen van mensen met de hulp van paarden. Er worden diverse demonstraties gegeven. Voor de kinderen is er ook een speelkussen. In de oude stal kun je een heemkunde-expositie bezoeken. Daar zie je ondermeer foto’s van oude Helvoirtse boerderijen, oude boerengereedschap als een zicht, een dorsvlegel, een kafmolen, trekzaag en blekijzer. Verder ook uit buntgras of stro gemaakte manden. Ook lokale imkers zijn aanwezig. Er zijn enkele oude filmpjes van Helvoirt te zien en een replica van de oude kadasterkaart uit 1832 naast een recente luchtfoto laat zien hoe Helvoirt veranderd is.

Kom & geniet De toegang tot de bedrijven is tijdens het evenement geheel gratis. De bedrijven zijn goed bereikbaar met fiets en auto. Er is parkeergelegenheid bij de bedrijven. Er pendelen 2 huifkarren tussen Zorgstal Helvoirt waaronder Vleesveebedrijf Familie Van Rooij Weivlees te Cromvoirt, en Aspergekwekerij Van der Sande te Helvoirt.

Zie ook “Loeren bij de boeren”  KLIK HIER

Geef een reactie