Prachtige jubileum viering Pastor James in Nicolaaskerk Helvoirt

Pastor James ( Gerald Joseph) vierde voorbije zondag 12 november zijn 12,5 jarig priesterfeest met een speciale hoogmis in de Nicolaaskerk in Helvoirt. Na de hoogmis ontving de priester uit India heel veel gelukwensen van de parochianen uit de Edith Stein parochie waaronder de kerken uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt vallen. De Nicolaaskerk zat ’s morgens bijna helemaal vol en het HelvoirThuis verzorgde later de vele kerkgangers met koffie en meer. Velen spraken met bewondering over pastor James. Zij wensten hem evenveel jaren erbij in de monumentale kerk van Helvoirt.

Pastor James (40) vind zichzelf een gelukskind in combinatie met het werk in een prachtige kerk met een rijke en boeiende geschiedenis die begint in de jaren 1200. James: ”Ik voel me bevoorrecht hier in de Nicolaaskerk te mogen werken . Deze kerk is een dikke erfenis, tot stand gekomen door hard werken van onze voorgangers. Ik moet waakzaam zijn en niet stilzitten.”
Hij kreeg de lachers op zijn hand met de uitleg van zijn lange inleidingen bij aanvang van de viering. “Vandaag is mijn inleiding een beetje langer dan anders”. Een prachtige mis volgde met zang van twee koren. Het Nicolaaskoor en het Middenkoor. Verder aanwezig tal van collega priesters, misdienaars en acolieten allemaal in het wit.
Pastoor Mesch wist op mooie wijze de gevoelens van de kerkgangers te omschrijven: “Wij waarderen het zeer dat je ver van huis hier bent . Goede vriend James jij bent heel erg geschikt voor je taak met je vriendelijke benadering van de mensen en met je spontane gedrag weet je de mensen te stimuleren om actief te zijn in en voor de kerk.”
Vicevoorzitter Jan Peeters uit Helvoirt sprak vol lof over de jubilaris. “Wij prijzen ons gelukkig met James uit India en de mooie kerk hier in Helvoirt. Wij merken dat James een populaire pastor is in de parochie.”
Na afloop van die mooie woorden wist James niet direct een antwoord te geven. Glimlachend was hij even sprakeloos. Hij ontving spontaan een luid applaus van de kerkgangers.
Pastor James is op 6 mei 2005 in Ootacamund , in het zuiden van India, tot priester gewijd. Hij is de middelste van een gezin met drie kinderen. Hij heeft een broer en een zus. Beiden getrouwd en een kind. Zijn vader (69) is 33 jaar koster in zijn woonplaats. Moeder is in 2015 op 64 jarige leeftijd gestorven. “
“Ik ben eind 2010 gevraagd om in Europa te komen werken. Mocht nee zeggen maar koos voor Nederland. Europa is voor mensen uit India toch “het beloofde land”. Je brengt er eenvoudig een bezoek aan Rome, Lourdes of Parijs. Aanvankelijk heb ik in Eindhoven en Nijmegen stage gelopen mede om de Nederlandse taal te leren. Sinds 6,5 jaar werk ik in de parochie van de H.Edith Stein in Vught en sinds 1 mei van dit jaar voornamelijk in Helvoirt bij de Nicolaasparochie.
Van onze correspondent

Geef een reactie