UITNODIGING YOUTH MEETING ROEMENIE

Zoals ongetwijfeld bekend, is de gemeente Haaren met Esch in het bijzonder, lid van het Charter of European Rural Communities. Dit unieke netwerk van 28 plattelandsgemeenten, uit ieder land van de Europese Unie één, komt geregeld ergens in Europa bijeen. Tijdens de bijeenkomsten wordt met elkaar gesproken over gemeenschappelijke thema’s en worden ervaringen uitgewisseld. Natuurlijk is er ook heel veel ruimte om het gastland beter te leren kennen, nieuwe ervaringen op te doen en vriendschappen te sluiten. Niet voor niets is het motto van het Charter ‘people meet people’.

Friends of Europe Esch neemt in onze gemeente onder andere de organisatie van de delegaties voor haar rekening. We hebben een uitnodiging ontvangen om met twee jongeren deel te nemen aan een Youth Meeting in Ibanesti, Roemenië. De bijeenkomst vindt plaats van 24 tot en met 27 augustus a.s. Ibanesti is gelegen in Mures, een regio in het westen van één van de jongste EU-lidstaten. Het is niet eenvoudig om naar Ibanesti te reizen, dus in overleg wordt de exacte reis gepland. Bovendien wordt 50% van de reiskosten vergoed. Alle 28 landen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomst, met als thema “Tolerance and Solidarity among Youth – Bridges to Peace in Europe”.

Heb jij interesse om ons land te vertegenwoordigen tijdens deze bijeenkomst, waar naast een inhoudelijk programma ook veel ruimte voor gezelligheid zal zijn? Ben jij tussen de 18 en 26 jaar oud en woon je in Esch, Haaren, Helvoirt of Biezenmortel? Meld je dan uiterlijk 25 juli via [email protected] . Bij meerdere inschrijvingen zal op basis van loting bepaald worden wie uiteindelijk naar Roemenië af zal reizen. Meer informatie vind je op onze website: www.friendsofeurope.nl

Geef een reactie