VUGHT OP DE DERDE PLAATS DUURZAAMSTE GEMEENTEN VAN NEDERLAND

Vught staat op een eervolle derde plaats van duurzaamste gemeenten van Nederland. Wethouder Potters van ‘duurzaamheid’ is blij met dit resultaat. Vught staat in de Nationale Monitor Duurzame gemeenten op plaats 3. Plaats 3, van alle 388 gemeenten dus. Het gaat niet alleen over energie, groen en biologisch eten, maar over het complete ecologische, economische en sociaal-culturele beleid.

De vierde Nationale Monitor Duurzame Gemeenten presenteert duurzaamheidstrends over de periode 2014-2017 voor de 388 Nederlandse gemeenten. Vught is op de volgende gebieden vergeleken met alle andere gemeenten: 1. Geen armoede 2. Geen honger 3. Goede gezondheid en welzijn 4. Kwaliteitsonderwijs 5. Gendergelijkheid 6. Schoon water en sanitair 7. Duurzame energie 8. Fatsoenlijk werk en gezonde economie 9. D uurzame industrie, innovatie en infrastructuur 10. Ongelijkheid verminderen 11. Duurzame steden en gemeenschappen 12. Verantwoorde consumptie en productie 13. Klimaatactie 14. Leven op het land
15. Vrede, veiligheid en gerechtigheid 16. Partnerschappen voor de doelen
Hiermee eindigden we dus op die mooie plaats 3. Vorig jaar was dat nog 9. Op alle drie de hoofdgebieden stegen we: • Ecologie van plaats 21 naar plaats 13 (van de 388) • Economie van plaats 71 naar plaats 26 • Sociaal-cultureel van plaats 85 naar plaats 48 Geen top 10 per deelgebied, maar de prestatie is er niet minder om. Veel gemeenten scoren op het ene gebied heel hoog en op andere gebied heel laag. Nummer één Midden Delfland staat bij ecologie en sociaal-cultureel landelijk op plaats 1, maar economisch op plaats 352. Nummer twee Bunnik staat bij sociaal-cultureel landelijk op plaats 5, economisch op plaats 8, maar ecologisch op plek 225. Vught werd in het rapport nadrukkelijk geprezen om de hoge score op alle drie de gebieden.

1 reactie

  1. Jan van Balkom Reageer

    Dit zijn cijfers die te begrijpen zijn. Het is vetrouwenwekkend voor de toekomst dat Helvoirtenaren voor Vught gekozen hebben.

Geef een reactie